Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, Amerikan dijital devlerinin seçimlerin hazırlanması ve yürütülmesi bağlamında Rus mevzuatını ihlal ettiğine dair kanıtların olduğunu iddia etti. 

Açıklamada, Ryabkov'un Sullivan ile yaptığı görüşmede "ülkemizin içişlerine müdahalenin kabul edilemez olduğunu" ifade ettiği belirtildi.

ŞİRKETLERE BASKI YAPILIYOR

Açıklamada şikayetin ayrıntıları verilmedi, ancak Rus yetkililer, tutuklu muhalefet lideri Alexei Navalny ekibi tarafından tasarlanan mobil uygulamaları kaldırmaları için Google ve Apple'a baskı yaptı. Mobil uygulama, 19 Eylül seçimlerinde parlamentoya hakim parti olan Birleşik Rusya'nın adaylarını yenmek için hangi adayın en iyi konumda olduğunu seçmenlere tavsiye etmeyi amaçlıyor.

Aralarında Facebook, Twitter ve Google'ın da bulunduğu ABD merkezli internet şirketleri, geçtiğimiz günlerde Rusya'nın medya gözlemcisi tarafından talep edilen içeriği silmedikleri ve Rus kullanıcılarının verilerini yerel sunucularda saklamadıkları için bir dizi para cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Guardian