Microsoft, Nobelium'un son saldırı dalgasının bulut hizmetlerinin "şirketin bayilerini ve diğer teknoloji hizmet sağlayıcılarını" hedeflediğini söyledi. Microsoft, bu saldırıların yaz boyunca daha geniş bir kampanyanın parçası olduğunu ve 1 Temmuz ile 19 Ekim arasında 609 kez saldırıya uğradıklarını bildirdiğini de sözlerine ekledi.

YETKİLİLER DOĞRULUYOR

Microsoft, ihlali ilk bildiren New York Times'a verdiği demeçte, son girişimlerin yalnızca küçük bir yüzdesinin başarılı olduğunu söyledi, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

ABD'li yetkililer, Times'a operasyonun devam ettiğini doğruladı ve ismi açıklanmayan bir üst düzey yönetim yetkilisi, "bulut hizmeti sağlayıcıları temel siber güvenlik uygulamalarını uygulasaydı saldırıların önlenebilecek operasyonlar" olarak nitelendirdi.

Microsoft’un açıklamasında, "Bu son faaliyet, Rusya'nın teknoloji tedarik zincirindeki çeşitli noktalara uzun vadeli, sistematik erişim elde etmeye, şimdi veya gelecekte Rus hükümetini ilgilendiren hedefleri denetlemek için bir mekanizma kurmaya çalıştığının bir başka göstergesidir" denildi.(Reuters)