Oleg Tinkov, küfür dolu bir sosyal medya paylaşımında, çatışmanın "herhangi bir faydasının" olmadığını yazdı.

‘PERSONELLERİM İÇİN SIKINTI YARATABİLİR’

Tinkov, Rusya'nın en tanınmış girişimcilerinden biridir olarak küresel olarak kullanılan çevrimiçi banka olan Tinkoff Bank'ı kurmuştur ve bisiklet takımı Tinkoff-Saxo'nun sahibidir. Ayrıca, Başkan Vladimir Putin'in eylemlerini alenen kınayan en yüksek profilli Ruslardan biridir.

Ülkenin en önde gelen oligarklarından Mikhail Fridman ve Oleg Deripaska ayrı ayrı barış çağrılarında bulundular, ancak doğrudan eleştiride bulunmadılar. Milyarder bir bankacı olan Fridman, herhangi bir kişisel açıklamanın sadece kendisi için değil, aynı zamanda personel ve meslektaşları için de bir risk olabileceğini söyledi.

Bununla birlikte, 1990'larda Rus hükümeti için çalışan, ancak Putin'in göreve gelmesinden dört gün sonra siyasi görevlerinden alınan işadamı Boris Mints, cumhurbaşkanını doğrudan eleştiren Tinkov'a katıldı. Birleşik Krallık'ta yaşayan Mints, "Her doğru düşünen kişinin bu korkunç savaşa ve Vladimir Putin'in artan otoriterliğine karşı sesini yükseltme görevi var" dedi.

ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Tinkov paylaşımında, Rusların yüzde 90'ının Ukrayna'daki savaşa karşı olduğunu söyledi ve "her ülkenin yüzde 10’u morondur" dedi. Paylaşımında, "Bu çılgın savaştan tek bir menfaat sahibi görmüyorum! Masum insanlar ve askerler ölüyor. Akşamdan kalma generaller, b*ktan bir orduya sahip olduklarını fark ettiler. Ülkedeki diğer her şey b*ktan ve adam kayırmacılık, dalkavukluk ve kölelik bataklığı içindeyse, ordu nasıl iyi olacak?" diye ekledi. 

Rusya, Şubat ayı sonlarında Ukrayna'yı işgal etmeden önce, Tinkov'un servetinin 4,4 milyar dolardan fazla olduğu tahmin ediliyordu. Ancak Forbes'un geçen ay bildirdiğine göre, o zamandan beri bankasındaki hisseler düştüğü için milyarder statüsünü kaybetti. (BBC)