İki İsrail F-16 jeti, Perşembe günü yerel saatle 01:11 sıralarında Lübnan hava sahasından güdümlü füzeleri ateşledi. Rusya'nın Suriye Uzlaşma Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Dört füzenin tamamı, Rus yapımı Buk-M2E sistemleri kullanılarak görevdeki Suriye hava savunma birimleri tarafından imha edildi" denildi.

ARAŞTIRMA TESİSİ VURULDU

Bu, İsrail'in bu hafta Suriye'ye yönelik ikinci saldırısıydı. Salı günü, dört İsrail jeti Halep eyaletine sekiz füze ateşledi ve Safira kasabasındaki bir bilimsel araştırma tesisini vurdu. Ancak Uzlaşma Merkezi Başkanı Tuğamiral Vadim Kulit, sekiz kişiden yedisinin Buk-M2 ve Pantsir-S silah sistemlerini kullanan Suriye hava savunma birimleri tarafından vurulduğunu söyledi.

Uzlaşma Merkezi, Salı günkü saldırı için İsrail jetlerinin ABD ordusu tarafından kontrol edilen Ürdün sınırındaki At-Tanf bölgesinden Suriye hava sahasına girdiğini söyledi.

TÜRKİYE’Yİ KINAMIŞTI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) yıllardır Suriye topraklarına hava saldırıları düzenliyor ve Tel Aviv, bunların ülkedeki “İran” hedeflerini hedef alan bir öz savunma önlemi olduğunu söylüyor.

Şam yönetimi, saldırıları saldırganlık olarak nitelendirerek protesto etti. Bu ayın başlarında Rusya, Türkiye ve İran, İsrail'in "sürekli" saldırılarını "uluslararası hukuk, uluslararası insancıl hukuk, Suriye'nin egemenliği ve komşu ülkelerin" ihlalleri olarak ortaklaşa kınadı.


(RT)