Air France ve Austrian Airlines, uçuş planları Rusya tarafından reddedildikten sonra hizmetlerini iptal etmek zorunda kaldı.

TÜM UÇUŞLAR YASAKLANABİLİR

Bazı havayolları, hükümetin sahte bomba ihbarıyla bir uçağı zorla ülkesine indirip içinde bulunan muhalif gazeteciyi tutuklayan Belarus’a bu şekilde tepki gösteriyor. Rusya, Belarus’un güçlü bir müttefikidir ve eski Sovyet ulusuna ve hükümetine verdiği destekte kararlılığını korumuştur.

Bu, Belarus ile Batı ülkeleri arasındaki diplomatik çatışma konusunda Kremlin'den ilk hamle. Rusya, hava sahasından kaçınmaları halinde tüm uçuşların girişinin yasaklanıp yasaklanmayacağı konusunda henüz yorum yapmadı.

AB: DAHA FAZLA YAPTIRIM GELECEK

Avrupa Birliği ve İngiltere, Belarus havayollarının kendi bölgeleri üzerinde uçmasını yasakladı ve Belarus'un 27 yıllık cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko ve diğer üst düzey yetkililer de dahil olmak üzere daha fazla yaptırımın geleceğini söyledi.

Reuters haber ajansına göre, Avrupa hava sahası yasağı Belaruslu havayolu Belavia'yı 30 Ekim'e kadar 12 rotasını iptal etmeye zorladı. 

Etkilenen rotalar: Amsterdam, Barselona, Berlin, Brüksel, Frankfurt, Hannover, Kaliningrad, Milano, Münih, Roma, Viyana ve Varşova. 

Bazı Avrupa havayolları, ülkenin gelirini doğrudan etkileyen bir hareket olan Belarus'a veya üzerinden uçmayı durdurdu, çünkü havayolu şirketleri, bir ülkenin hava sahasını kullanmak için yılda milyonlarca dolar ödüyor.

(BBC, Çeviri:Polemikhaber)