Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mikhailo Podolyak İsviçre gazetesi Blick'e verdiği röportajda, "Elimizde bir şekilde karışmış kişilerin isim listeleri var. Yüzlerce işbirlikçiden bahsediyoruz. Vatana ihanetten yargılanacaklar. En az beş yıl hapis cezasıyla karşı karşıyalar" dedi. 

‘OY KULLANMAYA ZORLANAN UKRAYNALILAR…’

Podolyak, oy kullanmaya zorlanan Ukraynalıların cezalandırılmayacağını söyledi. Ukraynalı yetkililer, sandıkların kapı kapı götürüldüğünü ve bölge sakinlerinin Rus destekli güvenlik önünde oy kullanmaya zorlandıklarını bildirdi.

Moskova, Ukrayna'nın yaklaşık yüzde 15'ini oluşturan doğu ve güneydeki Herson, Luhansk, Donetsk ve Zaporijya eyaletlerini ilhak etmeyi planlıyor. Bu bölgelerin hiçbiri tam olarak Moskova'nın kontrolü altında değil. 

PUTİN’DEN ‘ÜSTÜ KAPALI’ NÜKLEER TEHDİT

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ilhak edilmesi halinde dört eyaleti de içerecek olan Rus topraklarını korumak için nükleer silah kullanma konusunda üstü kapalı bir tehdit yayınladı. Rusya'ya katılıp katılmama konusundaki oylama geçtiğimiz cuma bölgelerde başladı ve Rus parlamentosunun ilhakı birkaç gün içinde onaylamasıyla bugün sona erecek. (Reuters)