Interfax, tatbikatların Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım'ın yanı sıra Rusya'nın güneyindeki Rostov ve Kuban bölgeleri de dahil olmak üzere Ukrayna yakınlarındaki çeşitli bölgelerde yapıldığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'nın kuzeyine, doğusuna ve güneyine on binlerce asker konuşlandırması, Kiev ve Batı başkentlerinde Moskova'nın bir saldırı planladığı yönündeki korkuları körükledi.

ABD İSTİHBARATINDAN ‘175 BİN’ İDDİASI 

Rusya, NATO'nun ittifakı doğuya, Rusya sınırlarına doğru genişletmeme sözü de dahil olmak üzere Batı'dan taahhütlere ihtiyacı olduğunu söyleyerek bu tür planları reddediyor çünkü Ukrayna'nın Batı ittifakıyla artan bağları kendi güvenliğini tehdit ediyor. Moskova ayrıca askerlerini uygun gördüğü şekilde kendi topraklarında konuşlandırabileceğini söylüyor.

Son zamanlarda Ukrayna'ya yakınlaşan Rus birliklerinin sayısı için tahminler 60 bin ile 90 bin arasında değişiyor ve bir ABD istihbarat belgesi bu sayının 175 bine kadar çıkabileceğini öne sürüyor.

Interfax’ın haberinde, "Tümenlerin, muharebe ekiplerinin, motorlu birliklerdeki mangaların bir muharebe koordinasyon aşaması tamamlandı. 10 binden fazla asker, tatbikat alanlarından daimi konuşlanmalarına gidecek" şeklinde kaydedildi. (Reuters)