Washington merkezli bir düşünce kuruluşu olan Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Rus kuvvetlerinin artık "Kiev'in doğu, kuzey-batı ve batı eteklerinde yoğunlaştığını" ve "24 ila 96 saat arasında Kiev'e saldırı" hazırlığında olduğu sonucuna vardı. 

Düşünce kuruluşu, başarısının kısmen, uzmanların hatalı varsayımlar nedeniyle dağıldığına inandığı bir ilk işgalden sonra Rus birliklerinin ne kadar etkili bir şekilde "yeniden ikmal, yeniden organize ve plan yapabildiğine" bağlı olacağını da ekledi. 

CNA düşünce kuruluşunun Rusya Araştırmaları Programı Direktörü Michael Kofman, "Askeri operasyonun hiçbir kısmı mantıklı görünmedi ve Putin’den yapmasını beklediğiniz şey bu değildi" dedi.


© / Reuters / Kiev 

‘SORUN LOJİSTİK DEĞİL’

Rusi (Royal United Services Institute) düşünce kuruluşu tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Kofman, "lojistik sorun söyleminin gereğinden fazla kullanıldığına" ve işgalcilerin karşılaştığı sorunun daha temel olduğuna inandığını söyledi. 

Önümüzdeki birkaç gün kritik olabilir. Rusi'de kara savaşı uzmanı olan Nick Reynolds, Rus ordusunun lojistik sorunlarını çözemeyecek olsa da, işgalci güçlerin en azından bir kısmını ikmal etmek için çaba sarf edileceğine inandığını söyledi.

Reynolds, "Asıl soru, kuvvetlerinin kafaları karışmış bir düzensizlik halindeyken aldıkları fiziksel ve psikolojik darbeler göz önüne alındığında Kiev'in kuşatılmasını tamamlamaya çalışmak için yeterince iyi durumda olup olmayacağıdır” dedi. (Guardian)