Bir brifingde gazetecilere hitap eden Sözcü Maria Zakharova, ittifakın bir üye ülkenin uzaydaki varlıklarına yönelik bir saldırının bloğa yönelik bir saldırı sayıldığı şeklindeki yeni duruşunu ana hatlarıyla belirten "NATO'nun kapsayıcı Uzay Politikasını" eleştirdi.

‘UZAYI SAVAŞ ALANINA DÖNÜŞTÜRÜYOR’

Zakharova, "Belge, doğası gereği tek taraflı ve kışkırtıcıdır ve ABD liderliğindeki NATO üye devletlerinin yıkıcı politikalarıyla uyumludur" diyerek, politikanın uzayda güç kullanımını meşrulaştırmayı amaçladığını ve bunun da sonunda güç kullanımını meşrulaştırmayı amaçladığını öne sürdü. Zakharova, "Böyle yaparak, ittifak uzayı bir savaş alanına dönüştürüyor" diye ekledi.

Rusya uzun zamandır uzayın askerileştirilmesine karşı olduğu konusunda ısrar ediyor. Geçen yıl, Rusya'nın Uzay Ajansı Başkanı Dmitry Rogozin, Washington'un ABD Savunma Bakanlığı'nın evrende faaliyet göstermesine yönelik tekliflerini eleştirerek "kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

Geçen yıl, Savunma Bakanlığı eskibir uyduyu vuran bir füze testi yaptığında Moskova tartışmalara yol açtı. ABD Dışişleri Bakanlığı Moskova'yı "sorumsuz" ve "pervasız" olmakla suçladı. (RT)