Kremlin Sözcüsü, Vladimir Putin'in Alexei Navalny'den korkmadığını ancak Moskova yetkililerinin hapisteki muhalefet liderini desteklemek için Cumartesi günü planlanan protestoları engelleme olasılığının hala yüksek olduğunu söyledi.

JET GÖZALTI

Putin'in Navalny'yi rakip olarak görüp görmediği sorulduğunda sözcü Dmitri Peskov, Navalny'nin "Rusya cumhurbaşkanı ile hiçbir ilişkisi olmadığını ve hiçbir şekilde başkanla ilişkilendirilemeyeceğini" savundu. 

Navalny, şüpheli bir zehirlenme girişiminin ardından, yurtdışında aldığı tedavinin dönüşünde Pazar günü Moskova'nın Sheremetyevo havaalanında gözaltına alınmıştı.

"SOKAKTAKİ İNSANLARDAN ÇOK KORKUYORLAR"

Yargıç, onu yıllarca hapiste tutabilecek bir şartlı tahliye incelemesine kadar 30 gün gözaltında tutulması kararını verdi ve Kremlin muhalifini bu Cumartesi kitlesel protesto çağrısı yapmaya
sevk etti. Navalny, "Bu hırsızların sığınaklarında, sokaktaki insanlardan daha fazla korktuğu hiçbir şey yok" dedi.

VİRÜS BAHANESİYLE PROTESTO ENGELİ

Moskova, Cumartesi günü yapılması planlanan protestoyu yasaklamayı planladıklarını belirttiler. 

Analistler, sokaktaki protestocuların sayısının Navalny'ye sert bir hapis cezası verilip verilmeyeceğini veya serbest bırakılacağını etkileyebileceğine inanıyor. 

Rus haber ajansı Interfax bir kaynağa atıfta bulunarak, protestoların corona virüs salgını sona erene kadar halka açık olayların yasaklanması gerekçesiyle protestonun engellenebileceğini bildirdi.

Peskov ise, Navalny’nin gösteri çağrısının "rahatsız edici" olduğunu söyledi.