Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Daria Dugina'ya düzenlenen suikastin arkasında Ukrayna'nın bulunduğunun doğrulanması halinde, "Kiev tarafından uygulanan devlet terörü politikasının doğrulanacağını" vurguladı.

'PUŞİLİN DE KİEV'İ İŞARET ETTİ'

Resmi Telegram hesabı üzerinden açıklama yapan Zaharova, Rus kolluk kuvvetlerinin Dugina suikastı hakkında soruşturma yürüttüğünü belirtti. Zaharova, "Eğer Ukrayna izi doğrulanırsa, ki Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin de bu olasılığı dile getirdi, o zaman Kiev rejimi tarafından uygulanan devlet terörü politikası üzerinde durulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Zaharova, üzerinde durdukları varsayımı doğrulayan bulguların yeteri kadar biriktiğine dikkat çekti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Ukrayna'daki devlet yapılarının siyasi şiddet çağrılarından suçların yönetimine ve işlenmesine kadar her türlü eylemde yer aldığının" altını çizdi.


Daria Dugina

NE OLMUŞTU?

Daria Dugina, Moskova Bölgesi'nde içinde bulunduğu aracın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Bağımsızlığını Ukrayna'dan tek taraflı ilan eden ve savaş başlamadan önce Rusya tarafından tanınan "Donetsk Halk Cumhuriyeti" lideri Puşilin, Telegram'dan yaptığı açıklamada "Ukrayna rejiminin teröristlerinin olaya karıştığını" ve "esas hedefin Aleksandr Dugin" olduğu ifadelerini kullanmıştı.

Daria Dugina, Temmuz ayında İngiltere yaptırım listelerine dahil edilmişti. Dugin'in kendisi ise 2014 ve 2015'te AB, ABD ve Kanada tarafından yaptırıma uğramıştı.