Rusya'nın dördüncü büyük şehri olan Yekaterinburg'da popüler bir siyasetçi olan Roizman, Rus silahlı kuvvetlerinin eleştirisini yasaklayan yeni katı yasalar uyarınca "istila" kelimesini kullandığı için suçlandığını söyledi. Rus devlet haber medyasının bildirdiğine göre, suçlu bulunursa beş yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

‘BUNU HER YERDE SÖYLÜYORUM’

Kremlin yanlısı bir haber kuruluşu tarafından yayınlanan videoda, Roizman'ın yaşadığı apartmana kurşun geçirmez yelekler giymiş maskeli polislerin girdiği görülüyor. Polis tarafından yapılan aramanın ardından Roizman, merdiven boşluğunda bekleyen gazetecilerin yanından çıkarıldı. “İstila” kelimesini nerede kullandığı sorulduğunda, “Bunu her yerde söylüyorum” yanıtını verdi.  

Roizman, kamuoyuna erişimi ve Rus yetkililerine yönelik açık sözlü, genellikle ağzı bozuk eleştiriler yoluyla siyasi bir taban inşa eden karizmatik bir politikacı olarak görülüyor. 

ÇANTASI HAZIR

Roizman'ın tutuklanması muhalefet arasında yaygın bir şekilde bekleniyordu, çünkü savaş karşıtı eylemcilerin çoğu zaten gözaltına alındı veya ülkeden sürüldü. Buna rağmen kaçmayı reddetti. Roizman daha önce, tutuklanma ihtimaline karşı içinde diş fırçası ve diş macununun yanı sıra diğer temel malzemelerin bulunduğu bir çanta tuttuğunu söylemişti. (Guardian)