Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, bakanlığın internet sitesinde yer alan bir röportajın transkriptine göre Rusya devlet televizyonuna verdiği demeçte, "Riskler artık önemli. Bu riskleri yapay olarak yükseltmek istemem. Çoğu kişi bundan hoşlanır. Tehlike ciddi, gerçek. Hafife almamalıyız" dedi. 

Lavrov'a Üçüncü Dünya Savaşı'ndan kaçınmanın önemi ve mevcut durumun ABD-Sovyet ilişkilerinde düşük bir nokta olan 1962 Küba Füze Krizi ile karşılaştırılabilir olup olmadığı sorulmuştu.

UKRAYNALI BAKAN: DÜNYAYI KORKUTMAK İÇİN SON UMUT

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Lavrov'un röportajından sonra sosyal medya hesabından, Rusya'nın "dünyayı Ukrayna'yı desteklemekten korkutmak için son umudunu" kaybettiğini yazarak, "Bu sadece Moskova'nın yenilgiyi sezdiği anlamına geliyor" şeklinde kaydetti. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, Kiev'e yaptıkları ziyarette Ukrayna'ya daha fazla askeri yardım sözü verdiler. Lavrov, "NATO, özünde Rusya ile bir vekil aracılığıyla savaşa giriyor ve bu vekili silahlandırıyor" dedi. 

1945'ten bu yana bir Avrupa devletine yönelik en büyük saldırı olan Rusya'nın iki aylık Ukrayna işgali, binlerce ölü veya yaralı bıraktı, kasaba ve şehirleri harabeye çevirdi ve 5 milyondan fazla insanı yurt dışına kaçmaya zorladı. (Reuters)