Rus sınır muhafızları, bu kişilerin Estonya’ya girmeye çalışırken yakalandıklarını söyledi.

ON BİNLERCE İNSAN KÜBA’DAN KAÇTI

Kübalılar Rusya'yı turizm için ziyaret etmek için sadece pasaportlarına ihtiyaç duyuyorlar, ancak AB'ye yasal olarak vizesiz giremiyorlar.Son 60 yılda on binlerce insan Komünist Küba'dan kaçmayı denedi, ancak daha çok genellikle büyük kişisel risk altında tekne ve gemi ile seyahat ederek ABD'ye yerleşti.

Rusya'da Narva Nehri'nde yakalanan üç kişi, St. Petersburg kenti yakınlarındaki göçmenler için bir gözaltı merkezine yerleştirildi ve para cezası ve sınır dışı edilme emri verildi.Sınır muhafızları, yalnızca 1968, 1970 ve 1992 doğumlu Küba vatandaşları olduklarını söyleyerek üç kişi hakkında çok az ayrıntı verdi.

İLK DEĞİL

Muhafızlar, yerel araziyi dikkatlice inceledikten ve hava yataklarını aldıktan sonra geçişlerini planladıklarını söyledi.Yanlarında kişisel eşyaların, tuvalet malzemelerinin ve kimlik belgelerinin bulunduğu çantalar bulundu.

Göçmenler daha önce de zaman zaman Narva'yı Rusya'dan geçmeye çalıştılar. 2018 yılında Mısırlı olduğunu iddia eden bir adam yüzerek geçmeye çalışırken Estonya sınır muhafızları tarafından boğulmaktan kurtarıldı.

(BBC)