Eylem, hükümetin ülkedeki parlamento seçimleri öncesinde muhalefet destekçileri, bağımsız gazeteciler ve insan hakları aktivistleri üzerindeki baskısını artırmasıyla geldi. Eylül’de yapılacak olan seçimler, Vladimir Putin'in 2024 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce iktidarını sağlamlaştırma çabalarının önemli bir parçası olarak görülüyor.

’PROPAGANDA AMACIYLA KULLANILDIĞI İÇİN’

Navalny'nin web sitesi ve stratejisti Leonid Volkov ile uzun zamandır müttefiki Lyubov Sobol'un web siteleri Pazartesi günü kullanılamadı. Navalny'nin Yolsuzlukla Mücadele Vakfı'nın sitelerine ve yaklaşık 40 bölge ofisinden oluşan bir ağa, Navalny'nin desteklediği Doktorlar İttifakı sendikasının sitesine ve özgürlüğü için çağrıda bulunan çevrimiçi bir sayfaya erişilemedi.

Rusya'nın devlet iletişim gözlemcisi Roskomnadzor'a göre, tüm web sitelerine erişim, Rus başsavcılığının emriyle kısıtlandı. Roskomnadzor, Interfax haber ajansına yaptığı açıklamada, sitelerin aşırılık yanlısı grupların “propagandası için kullanıldığı” gerekçesiyle engellendiğini doğruladı

Guardian