Olga Baranets, İçişleri Bakanlığı'na Netflix'in 2013'te 18 yaşın altındaki Ruslar arasında 16+ etiketiyle LGBT temalı diziler yayınlarken "geleneksel olmayan cinsel ilişkiler propagandası" yapılmasını yasaklayan yasayı ihlal ettiğini şikayet etti. 

NETFLİX KAPATILABİLİR

Vedomosti, bir kaynağın söylediğine göre, temyiz başvurusu İçişleri Bakanlığı Moskova departmanı tarafından değerlendiriliyor.

Netflix araştırmayla ilgili yorum yapmazken, Vedomosti gazetesi, şirketin yasaları ihlal ettiği tespit edilirse 1 milyon rubleye (13 bin 400 dolar) kadar para cezası veya hizmetinin geçici olarak askıya alınabileceğini söyledi.

Rusya'dan Netflix'e inceleme: Eşcinsel propagandası yapıyor - Son dakika  dünya haberleri – Sözcü

AB ‘İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ’ DİYOR

Rusya'nın mevzuatı insan hakları grupları tarafından kınanıyor. 2017'de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Rusya’nın eşcinsel propaganda yasasının Avrupa antlaşması kurallarını ve ifade özgürlüğü hakkını ihlal ettiğine ve LGBT kişilere karşı ayrımcılığa uğradığına karar verdi. 

Moskova, özellikle eleştirmenlerin Rus yetkililerin internet üzerinde daha sıkı kontrol girişimi olarak nitelendirdiği yabancı teknoloji şirketlerini sıkıştırıyor. 

Reuters