Roskomnadzor, Apple ve Google'ı Navalny'nin uygulamasını kaldırmamalarının Rusya seçimlerine müdahale olarak yorumlanabileceği konusunda uyardı.

Navalny'nin uygulaması, Kremlin'in Birleşik Rusya partisinden adayları yenme olasılığı en yüksek olan adayları desteklemek için tasarlanmış bir proje olan Akıllı Oylama stratejisini destekliyor.

YASADIŞI İLAN EDİLDİ

Rus muhalefet destekçileri, bağımsız medya ve insan hakları aktivistleri, 19 Eylül parlamento seçimleri öncesinde artan hükümet baskısı ile karşı karşıya. Navalny'nin müttefikleri, baskıyı Kremlin'in muhalefeti buharlaştırma ve Birleşik Rusya için baskın bir pozisyon korumaya çalışma çabasına bağladılar.

Haziran ayında bir Rus mahkemesi, Navalny'nin Yolsuzlukla Mücadele Vakfı'nı ve onun bölgesel ofislerinden oluşan bir ağı aşırılıkçı örgütler olarak yasadışı ilan etti. Bu, gruplarla bağlantılı kişilerin kamu görevi aramasını yasaklayan ve onları uzun hapis cezalarına maruz bırakan bir karar. Navalny'nin projelerinden ara sıra bahsedenler bile aşırılık yanlısı materyalleri yaydıkları için misillemelerle karşı karşıya kalabilirler.

AP