Yetkililer ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi'nin (DEA) ayrıntılı olarak analiz etmesi için sözde ‘tuğlaların’ ikisi dışında hepsini yakarken, birkaç ipucu kaldı. Bloklar, üzerinde KW harfleri bulunan ve muhtemelen Güney veya Orta Amerika'dan gelen kırmızı bir logo ile damgalanmış sararmış plastikle sarılmıştı. İlk keşif, orada yaşayan 400 kişiden biri olan Kosby Alfred tarafından yapıldı. CNN'e göre, o ve diğer yerliler tekneyi karaya taşımaya çalıştılar, ancak göründüğünden çok daha ağır olduğunu oldukça hızlı fark ettiler. Bu, insanların merakını arttırdı ve insanlar tekneyi araştırmaya koyuldu.

GİZLİ BÖLMEDE BULUNDU

Geminin güvertesinin altındaki gizli bölme büyüleyiciyken, içinde bulunanlar şaşırtıcıydı.

Alfred’in daha sonra yetkililere yaptığı çağrıdan sonra polis uyuşturucuyu başka bir adaya nakletti ve burada kokainin neredeyse tamamı hızla yakıldı. Teknenin nereden geldiğine ilişkin çok sayıda teori ortaya atıldı. Bunların en mantıklısı, uzun rota boyunca fırtınalar ve teknenin motorunda çıkan sorunlardı.

HALK POLİSE BİLDİRMEK YERİNE KULLANIYOR

Marshall Adaları’nda yaşayanların birçoğunun bu olayları polise bildirmemekten memnun olduğu görülüyor. Bölgede uyuşturucu kullanımı ve bulunabilirliği o kadar yaygınlaştı ki, Mayıs ayında ülke parlamentosu bununla ilgilenmek için özel bir görev gücü kurdu. Buadalar, büyük bir uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı rotasında  yer aldığı için, ağır yüklere sahip başıboş gemilerin düzenli olarak bulunması şaşırtıcı değil.

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com