Dünyanın dört bir yanındaki gazetelerde yayınlanan ve Boris Johnson, Emmanuel Macron, Angela Merkel ve diğer ülke liderleri tarafından imzalanan ortak mektupta, gelecekte meydana gelebilecek bir küresel salgının kaçınılmaz olduğu ve corona virüsü kastederek herkes güvende olana kadar kimsenin güvende olmayacağına dair sert ve acı verici bir hatırlatma yapıldı.

24 ÜLKEDEN ORTAK MEKTUP

Aşı kaynakları konusundaki artan uluslararası gerilimler, ülkelerin kapanmayı ve milliyetçiliği terk etmeleri, dayanışma ve işbirliği gibi ilkeler üzerine kurulu yeni bir çağın yolunu açmak için bir araya gelmeleri çağrılarına yol açtı. 

Çağrı, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus ile birlikte 24 dünya liderinden geliyor ve Birleşik Krallık'ta Telegraph, Fransa'da Le Monde ve Almanya'da Frankfurter Allgemeine Zeitung gibi gazetelerde yer alacak.

‘’EN BÜYÜK ZORLUK’’

Liderler, salgını “1940'lardan beri küresel toplum için en büyük zorluk” olarak tanımladılar ve 1945'ten sonra oluşturulan gibi bir çözümün, bir sonraki uluslararası sağlık krizinden önce sınır ötesi işbirliği inşa etmek için gerekli olduğunu söylediler.

Liderler yazdığı mektupta, pandemiler üzerine bir anlaşma "uluslararası sistem içinde ve onun kuralları ve normları ile daha fazla karşılıklı hesap verebilirlik ve paylaşılan sorumluluk, şeffaflık ve işbirliği olmalıdır" şeklinde kaydetti.

(Guardian,Çeviri: polemikhaber)