Otomotiv ve tüketici elektroniği şirketi Cobra ile ortak olan OnePoll tarafından yürütülen çalışmada ankete katılanların yüzde 53’ü “her zaman” veya “sıklıkla” endişeli çıktı.

ABD’de yapılan ankette, katılımcıların yüzde 61'i pandeminin insanların eskisinden daha fazla güvensiz araç kullanmasına neden olduğunu söyledi ve katılımcıların yüzde 62'si güvenli araç kullanmanın daha da önemli olduğunu kabul etti.

YOLCUYKEN BİLE KONTROL

Ankete göre, 2 bin katılımcının yüzde 60'ı yolcuyken bile sürücülerin hızını izlediğini kabul ederken, yüzde 63'ü partnerleri araç kullanırken gergin olduklarını açıkladı. Yolcuların yüzde 52'si sık sık sürücüsünün frene basmasını ve yavaşlamasını dilediğini söylerken, her 10 kişiden yedisi araç hareket etmeden önce emniyet kemerlerinin takılı olduğundan emin olduklarını söylüyor.

Cobra'nın ana şirketi Cedar Electronics'in CEO'su Gail Babitt, "Günlük hayatımızın diğer her yönü gibi, sürüş de son iki yılda önemli ölçüde değişti. Pandeminin başlangıcındaki görünüşte boş olan yollardan bu yaz gördüğümüz mevcut 'intikam yolculuğu' dalgasına kadar, günümüz sürücülerinin direksiyona geçerken kendilerini güvende ve kendinden emin hissetmeleri önemli" dedi. (New York Post)