İsrail askeri sözcüsü yorum yapmaktan kaçınarak, "Dış haberler hakkında yorum yapmıyoruz" dedi.Suriye’den gelenhaberlerde herhangi bir can kaybından bahsedilmedi.

‘ARABALAR İÇİN YEDEK PARÇALAR VARDI’ 

İsrail, Lübnan Hizbullahı da dahil olmak üzere Tahran destekli güçlerin son on yılda Suriye iç savaşında Devlet Başkanı Beşar Esad'ı desteklemek için konuşlandırdığı Suriye'de İran hedefleri olduğunu söylediği bölgelere sık sık saldırılar düzenledi.

Suriye devlet haber ajansı SANA, askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde, İsrail'in sabah 03.21'de konteyner depolama alanını hedef alan hava saldırısını düzenlediğini, yangına ve "büyük maddi hasara" yol açtığını söyledi.

SANA, Lazkiye itfaiye başkanının aktardığına göre itfaiyeciler yangını söndürmek için çalışıyorlardı. Saldırıda hedeflenen konteynırlar, makine ve arabalar için yağlar ve yedek parçalar içeriyordu.

Suriye devlet televizyonunun yayınladığı görüntülerde konteyner alanında alevler ve dumanlar görüldü. Devlet televizyonu olan el-Ikhbariya, patlamaların gücünden çok sayıda konut binası, bir hastane ve çok sayıda dükkan ve turistik tesisin zarar gördüğünü söyledi. (Reuters)