Kolombiyalı şarkıcı, İnstagram hesabından olayın detaylarını paylaştı. Sanatçı, yaban domuzlarının parçaladığı çantasını  kameraya doğru tutarak, "Parkta bana saldıran iki yaban domuzunun çantamı nasıl bıraktığına bakın" dedi. 

'ANNENİN NASIL SAVAŞTIĞINI SÖYLE'

Şarkıcı, "Cep telefonumla çantamı ormana götürüyorlardı. Her şeyi yok ettiler" dedi ve ardından, babası Barcelonalı ünlü futbolcu Gerard Piqué olan oğluna dönerek, "Milan doğruyu söyle. Annenin yaban domuzuna nasıl karşı çıktığını söyle" dedi.

Shakira, son yıllarda Katalan başkentini istila eden ve giderek saldırganlaşan domuzların son kurbanı. 2016'da İspanyol polisi, köpeklere saldıran, kedi yemliklerini yağmalayan, trafiği durduran ve şehirdeki arabalara çarpan vahşi domuzlarla ilgili bin 187 ihbar aldı.

2013 yılında, bir polisi, sorunun sorumluluğunu üstlenmeye çalıştı ve tabancasıyla bir domuza ateş etti, ancak mermiyi domuza isabet ettiremeyerek arkadaşını vurdu. 

BAŞ EDİLEMEZ HALE GELİYOR

Çok çeşitli hastalıkları taşıyabilen domuzlar, dünyanın en istilacı türleri arasında yer almakta ve hemen her ortamda hayatta kalabilmektedir. Ancak hayvanlar, insanlar tarafından atılan çöplerle yaşadıkları şehirlere gidiyor. Yaban domuzu sayıları Avrupa'da patladı ve en son tahminler şu anda kıta genelinde yaklaşık 10 milyonu aştı.

Hayvanlar daha agresif ve daha fazla baş belası hale geldikçe, birçok şehir sayılarını azaltmak için çeşitli stratejiler kullandı. Berlin'de şehir avcıları binlerce hayvanı öldürdü ama sorun devam ediyor. Geçen yıl Roma'daki polis memurları, bir çocuk oyun alanına giren bir yaban domuzu grubuna öldürücü iğneler yapması toplumda öfkeye yol açtı.

Kaynak: BBC