Kremençuk kentindeki bir alışveriş merkezine yapılan füze saldırısı, en az 18 kişiyi öldürdü ve kitlesel bir zayiat vahşeti korkuları arasında 41 kişi hala kayıp. İtfaiyeciler ve askeri birlikler hala umutsuzca enkazdan kurtulanları çıkarmaya çalışırken insanların umudu azalıyor.

RUSYA ‘SİLAH DEPOSU’ DİYOR

Rusya, füzelerin bir silah deposunu vurduğunu ve alışveriş merkezinin boş olduğunu iddia ederken, yangından kurtulanlar ise Kremlin'in yalanlarına karşı çıktı. Patlamanın kendisini havaya fırlattığı sırada orada kocasıyla alışveriş yapan 43 yaşındaki Ludmyla Mykhailets yakındaki bir hastanede, "Şarampol parçaları vücuduma girdi. Her yer çöküyordu. Cehennemdi" dedi.

Mucizevi bir şekilde saldırıdan ucuz kurtulan alışveriş merkezi çalışanı Yaroslav Denisenko, sigara içmek için dışarı çıktı. Denisenko, “Sigara içmek için dışarı çıktığım gerçeği beni kurtardı. 10 dakika sonra kaçamazdım” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Rusya'yı "Avrupa tarihinin en cüretkar terör saldırılarından birinde" kasıtlı olarak sivilleri hedef almakla suçladı. Kremençuk patlaması, yerel halkı Ukrayna'da artık hiçbir yerin güvenli olmadığına dair artan korku konusunda uyardı. (Mirror)