Sırbistan'ın Pink yayın kuruluşunda yayınlanan sabah programına Belgrad'ın “başkalarının savaşlarına” sürüklenmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Vulin, Sırbistan'ın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu, ancak Moskova ile uzun süredir devam eden yakın ve dostane ilişkisi nedeniyle Rusya'ya karşı yaptırım rejimine katılmayacağını da sözlerine ekledi.

‘AYNISINI SİZ NE ZAMAN YAPACAKSINIZ?’

Vulin, ABD ve müttefiklerinin Kosova'nın bağımsızlığını tanıyarak Sırbistan'ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini savundu. Amerikalı veya diğer Batılı yetkililer Belgrad'ı Rusya'ya yaptırım uygulamaya her çağırdığında, Vulin onlara Sırbistan'ın toprak bütünlüğünün ihlali konusunda aynısını ne zaman yapacaklarını sorduğunu söylüyor.

Vulin, Washington, Brüksel ve müttefikleri uluslararası hukuka saygı gösterselerdi, Kosova'yı tanımalarını geri çekeceklerini savundu. Bakan, diğer ulusların toprak bütünlüğüne saygı duymanın yolunun, onların “özür dilerim” demeleri ve Sırbistan'ı “bombalamakla” hata yaptıklarını kabul etmeleri ve öldürdükleri insanlar için özür dilemeleri ile başlayacağını da sözlerine ekledi.

Bunun yerine, ABD ve AB Sırbistan'ın "NATO piyadesi" olmasını, "Rusya ile çatışmaya girmek isteyen biri" olmasını istiyor ve “Bu konuda çok netiz: Rusya ile bir çatışmaya girmeyeceğiz, başkalarının savaşlarına girmeyeceğiz, başkalarının piyadesi olmayacağız” dedi. (RT)