Mısır ve Alman Siemens şirketi, Kızıldeniz kıyısındaki Ain Sokhna'yı Akdeniz kıyısındaki New Alamein'a bağlayan yüksek hızlı bir elektrikli demiryolu ağı inşa etmek için 14 Ocak'ta bir mutabakat anlaşması imzaladı. 

Mısır hükümetinin açıklamasına göre mutabakat, Ulusal Tüneller Otoritesi ve Siemens tarafından temsil edilen Mısır Ulaştırma Bakanlığı tarafından Mısır Başbakanı Mostafa Madbouly'nin huzurunda imzalandı.

İKİ YILDA TAMAMLANACAK

Açıklamaya göre, 23 milyar dolarlık ve bin kilometre uzunluğunda yüksek hızlı elektrikli tren ağı inşa etmeyi hedefleniyor. 

Yeni idari başkentten geçen Ain Sokhna'yı New Alamein'a bağlayan demiryolunun inşası hemen başlayacak ve iki yıl içinde tamamlanacak. 

Projenin Mısır-Alman ilişkisini yansıttığını belirten Sisi'nin ikili ilişkileri her düzeyde güçlendirmeye istekli olduğunu vurguladı.

ULAŞIM SEKTÖRÜNÜ CANLANDIRMAYA ÇALIŞIYOR

Mısır Cumhurbaşkanlığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, yeni demiryolunun, Kızıldeniz kıyısını Akdeniz kıyılarına bağlayacağı için bireysel veya ticari hareketler için Mısır'daki ulaşım ağına değerli bir katkı olacağını söyledi. 

Mısır, özellikle ülkede her yıl düzinelerce ulaşım ve tren kazası meydana geldiği için, son zamanlarda ulaşım sektörünü canlandırmaya çalışıyor.

(Al-Monitor)