Suikastçıların, Suudi Arabistan Devlet Güvenlik Teşkilatı tarafından yönetilen, kötü şöhretli hapishanelerinin duvarlarından uzakta villalarda ve binalarda kaldıklarına inanılıyor. Kaynak, adamları gördüğünü iddia eden iki tanıkla konuştu. Sitedeki spor salonunu ve çalışma alanlarını kullanabilen erkekleri aile üyelerinin sık sık ziyaret ettiğini söylediler.

Ölüm mangasındakiler, göstermelik olduğu düşünülen bir davada mahkum edilmişlerdi. 

SIK SIK BİR ARAYA GELİYORLAR

Kaynak, Kaşıkçı'yı İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'nda parçalayan adli tıp uzmanı Tubaigy'nin tesiste görülenlerden biri olduğunu doğruladı. Suikastte aktif rol oynayan Mustafa el-Madani'nin yanı sıra operasyona liderlik etmekle suçlanan Mansur Abahussein ultra lüks tesiste görüldü.

Her iki tanık da son iki yılda birkaç kez yerleşkeyi ziyaret etti. Adamların rahat olduklarını ve normal görevleri yerine getiriyor gibi göründüklerini söylüyorlar. İstihbarat kaynağına göre, yemek hizmeti verenler, bahçıvanlar, teknisyenler ve aile üyeleri de dahil olmak üzere ziyaretçiler sık sık yerleşkeye katılıyor.

Tubaigy, Abahussein ve Madani'nin görülmesi 2019'un sonlarında ve 2020'nin ortalarına doğru gerçekleşti. Tanıklar, Prens Muhammed'den ve Suudi Arabistan'da ağır bir eli olan devlet güvenliğinden intikam korkusuyla isimlerini kamuoyuna açıklamadılar. Abahussein ve Madani'nin devlet güvenliği tarafından istihdam edilen istihbarat görevlileri olduğu biliniyor. (Guardian)