Varlıklar 23 Haziran'da Harmony blok zinciri tarafından işletilen ve varlıkların diğer blok zincirlerine aktarılmasına izin veren bir hizmet olan Horizon Bridge'den çalındı. 

Soygundan bu yana bilgisayar korsanlarının faaliyetleri, en üretken siber saldırganlar arasında olduğuna inanılan Kuzey Kore ile bağlantılı olabileceklerini gösteriyor.

‘TARZ BİREBİR AYNI’

ABD merkezli bir firma olan TRM Labs için Kuzey Kore'nin kripto para birimi soygunlarını araştıran eski bir FBI analisti Nick Carlsen, “Öncelikle bu, işlem davranışına dayalı bir Kuzey Kore saldırısına benziyor” dedi.

Elliptic adlı başka bir firma Perşembe günkü bir raporda, saldırının niteliğine ve ardından çalınan fonların aklanmasına bağlı olarak, Kuzey Kore'nin Lazarus Grubu'nun bu hırsızlıktan sorumlu olabileceğine dair güçlü işaretler olduğunu söyledi. Raporda, "Hırsız, hırsızlığa giden işlem izini kırmaya çalışıyor. Bu, fonları bir borsada paraya çevirmeyi kolaylaştırıyor” denildi. 

DUDAK UÇUKLATAN RAKAM

Rejim, son yıllarda kripto para çalmak için kaynak akıttı ve ABD Hazinesine göre, Mart ayında neredeyse 615 milyon doların çalındığı rekor en büyük kripto para soygunlarından birinden sorumluydu.

Seul'deki Kore Savunma Analizleri Enstitüsü'ne göre uzmanlar, kripto para çöküşü devam ederse, Pyongyang'ın bu yıl şimdiye kadar tahmini 620 milyon dolara mal olan bir füze programını finanse etmek için başka yollara başvurabileceğine inanıyor. (Guardian)