Gazetenin haberine göre, Londra'da oturan bir Rus çift, villayı Ağustos ayı için kiraladı ve 50 bin euro gibi büyük bir meblağ ödedi. Rapora göre, sahil kasabası Forte dei Marmi'de bulunan villa, Ukraynalı lider hala bir aktörken Zelensky tarafından dört milyon euroya satın alındı.

GAZETE DOĞRULADI

İtalya merkezli gazete, çiftin sosyal medyada paylaştığı fotoğrafların Zelensky'nin mülkünde kaldıklarını doğruladığını söyledi. Bir başka İtalyan gazetesi Corriere Della Serra, mülkü yöneten emlakçıyla temasa geçti ve “Kiracılar Rus değildi, ancak daha fazlasını söyleyemem çünkü mahremiyet beni engelliyor” dedi. Ancak gazete, kiracıların muhtemelen Rus kökenli olduğunu, ancak "uzun zaman önce ikamet ettikleri ve belki de İngiliz vatandaşlığına sahip olduklarını" söyledi.

Rus kuvvetleri Şubat ayında Ukrayna'ya girdiğinden beri, Zelenski AB'yi Rus ziyaretçilere vize vermemeye çağırdı. Bu ayın başlarında Washington Post'a Rus halkının "felsefelerini değiştirene kadar kendi dünyalarında yaşamaları gerektiğini" söyledi. (RT)