Belgede yapılan yanlışlık sonucu yanlışlıkla 84 evden oluşan bir mahallenin tamamının farkında olmadan yasal sahibi oldu.

Kadın hayalindeki eve 594 bin 481 dolara aldı, ancak evrakları doldururken büyük bir hata yapıldı. Yapılan sözleşmede fazladan 84 mülk ve iki ortak alan içeriyordu. Belgelerin yasal olarak "1'den 85'e kadar olan bölgelere ve A ve B Ortak Alanlarına" sahip olduğunu gösterdiği söylendi.

‘BİRİLERİ KÖTÜYE KULLANABİLİR’

Yetkililer, hatayı düzeltmenin ve mülkleri geri almanın kolay olacağına inanıyor ancak "birisi işleri zorlaştırmaya çalışabilir" dedi. Ülkenin Nevada eyaletinden isimsiz ev sahibi, parasını Reno'nun kuzeydoğusundaki Sparks'ta bulunan tek bir mülk olduğunu düşündüğü bir mülke harcadı ve 25 Temmuz'da hata tespit edilmeden önce belgelerini Washoe County denetçisine sundu.

Daily Star'ın haberine göre Washoe County'nin Baş Denetçi Yardımcısı Cori Burke, bunun Las Vegas'ta yerleşik bir firma olan Westminster Title tarafından yapılmış bir yazım hatası gibi göründüğünü söyledi. Burke, "Bir hata yapıldığı oldukça açık olduğu için, değerlendirme hizmetleri bölümümüz, yanlışlıkla devredilen 86 mülkün tapu zincirini düzeltmek için çalışmaya başlayabilmeleri için hemen Westminster Title ile iletişime geçti" dedi.

‘OLDUKÇA SIK OLUYOR’

Ev sahibi transferi reddederek evleri geri vermeyebilir. Ancak, süreci durdurduğuna dair bir işaret yok ve uzmanlar mahkemeye gitmeyi seçerse neredeyse kesinlikle kaybedeceğini söylüyor. Burke, hatanın kopyalama ve yapıştırma nedeniyle insanların düşündüğünden daha yaygın olduğunu ve bu tür sorunların "oldukça sık" olduğunu söyledi.

KADINDAN ‘EMOJİLİ’ CEVAP

Burke, "Bizim için basit ama sadece kayıtlı belgeleri görüyoruz, unvan şirketinin net bir unvan elde etmek için neler yaptığını değil. Bence birisi işleri zorlaştırmaya çalışabilir. Ancak, unvan şirketinin dosyada satın alma teklifi ve kabulü de var, bu nedenle niyet oldukça açık. The Reno Gazette Journal’ın ismi açıklanmayan kadınla temasa geçtiği ve gülen yüz emojisi ile "yorum yok" yanıtını verdiği bildirildi. (Mirror)