Ancak yetkililer, göçmenlik personelinin cumhurbaşkanının pasaportunu damgalamak için havaalanının VIP alanına gelmesine izin vermediğini ve halk tarafından fark edilme korkusuyla normal kuyruklardan geçmediğini söyledi. 

Sonuç olarak, Rajapaksa'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne giden dört uçuşu kaçırdığı ve eşiyle birlikte yakındaki bir askeri üsse dönmek zorunda kaldığı bildirildi.

TUTUKLANMAK İSTEMİYOR

Rajapaksa hâlâ cumhurbaşkanı olduğu için dokunulmazlığa sahip ve tutuklanma olasılığını önlemek için istifa etmeden önce yurt dışına gitmek istediğine inanılıyor. Ülkeyi iflas ettiren ve tarihin en kötü mali krizini tetikleyen yolsuzluk ve ekonomik kötü yönetimin başında olmakla suçlanıyor.

Ayrıca, savunma bakanı olarak görev yaptığı sırada 2009'daki iç savaşı kanlı bir şekilde sona erdirdiğinde, yargısız infazlar da dahil olmak üzere savaş suçlarıyla da suçlandı. 10 yıldan fazla bir süredir, hakkındaki iddiaların mahkemelere ulaşması engellendi.

KARDEŞİ DE KAÇAMADI

Başkan, başarısız bir şekilde kaçmaya çalışan ailenin tek üyesi değildi. Maliye bakanı olarak görev yapan ve aynı zamanda yaygın yolsuzlukla suçlanan kardeşi Basil Rajapaksa'nın, diğer yolcuların protesto etmesi üzerine Salı sabahı Dubai üzerinden ABD'ye giden bir uçağa binmesi engellendi. (Guardian)