Hintli yetkililer, Hindistan tarafından yönetilen Keşmir'deki Jammu kentindeki bir hava kuvvetleri üssüne saldırmak için patlayıcı yüklü insansız hava araçlarının kullanıldığından şüphelendiklerini ve bunun ilk kez gerçekleştiğinisöylediler. 

Resmi adı Jammu ve Keşmir olan bölgedeki Polis Genel Müdürü Dilbagh Singh, özel haber kanalı Yeni Delhi Televizyonu'na (NDTV) yaptığı açıklamada, "İki patlamada yük taşıyan insansız hava araçlarının kullanıldığını" söyleyerek, saldırıyı "terör eylemi" olarak nitelendirdi.

İKİ YARALI VAR

Hindistan Hava Kuvvetleri, saldırının istasyondaki bir binanın çatısında hafif hasara yol açtığını, başka bir patlamanın ise açık bir alana geldiğini tweetleyerek, "Herhangi bir ekipmanda hasar yok" dedi.İsmi açıklanmayan güvenlik yetkilileri Reuters haber ajansına Pazar günü erken saatlerde meydana gelen patlamalarda iki kişinin yaralandığını söyledi.

Pakistan ile fiili sınırın sadece 14 kilometre yakınında meydana gelen patlamaların, Hindistan'da bir saldırıda ilk kez insansız hava araçlarının kullanıldığını gösterdiği için endişeye neden olduğunu da sözlerine eklediler.Singh, NDTV'ye daha sonra başka bir yerde ham bir bomba bulunduğunu söyledi.

MÜSLÜMANLARIN ÇOĞUNLUKTA OLDUĞU BÖLGE

Singh, saldırılardanHimalaya bölgesinin bağımsız olmasını veya komşu Pakistan ile birleşmesini isteyen Keşmir'deki silahlı grupları sorumlu tuttu. Hem Hindistan hem de Pakistan, Müslüman çoğunluklu bölgenin tamamında hak iddia ediyor, ancak yalnızca bir kısmını kontrol ediyor.

Hintli yetkililer, adli müfettişlerin bölgeyi araştırdığını ve daha sonra ülkenin önde gelen terörle mücadele kurumu Ulusal Soruşturma Ajansı'nın da onlara katıldığını söyledi.
(Al Jazeera)