Devlet televizyonunun bildirdiğine göre, sabah saatlerinde ordu personelini taşıyan bir otobüsün başkentteki bir köprüden geçerken patlayan bombanın sorumluluğu üstlenilmedi.

Suriye devlet televizyonu, otobüsün yanmış görüntülerini Telegram hesabında yayınladı ve kurtarma ekiplerinin ceset parçalarını çıkardıkları görüldü. Kanal, en az 14 kişinin öldüğünü ve üç kişinin yaralandığını bildirdi.

ÜÇÜNCÜ BOMBA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Otobüs, Hafız Esad köprüsündeyken iki patlayıcının infilak ettiği belirtildi. Üçüncü bir cihaz, bir ordu mühendislik birimi tarafından etkisiz hale getirildi. Şam'daki bombalı saldırılar, Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı güçlerin şehir çevresindeki isyancı yerleşim bölgelerini ezmesinden bu yana nadir görülüyor. Rus askeri varlığı ve İranlı Şii milislerin yardımıyla Esad, şu anda ülkenin çoğunu kontrol ediyor.

Kuzeybatı Suriye, Esad'a karşı savaşan muhaliflerin son büyük kalesi. Görgü tanıkları ve kurtarma görevlileri, Şam'daki bombalı saldırıdan kısa bir süre sonra isyancıların elindeki Ariha kasabasının yerleşim bölgelerine top ateşinin düştüğünü söyledi. Kayıplar arasında çok sayıda çocuk, tanıklar ve muhalif yerleşim bölgesindeki sağlık çalışanları olduğu belirtildi. Anadolu Ajansı, hükümet güçlerinin ve İran destekli grupların Ariha ilçe merkezindeki bir pazar yerini hedef aldığını söyledi. 

Reuters