Ülkenin bakanlar kurulunda dört yıldan fazla süredir genel sekreter olarak görev yapan Renald Luberice'in istifası, Başbakan Ariel Henry'nin Moise'nin öldürülmesinin arkasındaki isim olarak gösterilen eski adalet bakanıyla telefon görüşmesi yaptığının ortaya çıkmasından sonra geldi.

İDDİALARA CEVAP VERMİYOR

Savcılar, telefon kayıtlarının, ikisinin 7 Temmuz'da, 53 yaşındaki Moise'nin ağır silahlı suikastçılar tarafından özel konutuna baskın düzenleyerek öldürülmesinden sadece birkaç saat sonra, sabah saat 4 civarında iki kez konuştuğunu gösterdiğini söylüyor. Henry cinayetle ilgisi olduğunu reddetti ancak telefon görüşmeleriyle ilgili iddialara doğrudan cevap vermedi. 

İstifa eden Luberice, sosyal medyada paylaşılan bir mektupta, "adaletle işbirliği yapmayan, tam tersine onu her şekilde engellemeye niyetli olan" birine hizmet edemeyeceğini söyledi.

Moise'nin öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın bir parçası olarak şimdiye kadar 18 Kolombiyalı dahil 40'tan fazla kişi gözaltına alındı, ancak şimdiye kadar gizemi çözmek için çok az şey yapıldı. 

Reuters