Marwa Elselehdar'ın Ever Given gemisinin kanalı tıkamasındaki rolü hakkındaki söylentiler, Arab News tarafından yayınlanan sahte bir haber manşetinin ekran görüntüleri tarafından teşvik edildi. Onun adı altındaki birkaç Twitter hesabı da olaya karıştığına dair yanlış iddialar yaydı.

OLAY SIRASINDA BAŞKA YERDEYDİ

29 yaşındaki Marwa Elselehdar, BBC'ye, yalan haberleri ilk kimin yaydığını veya neden yaptıklarını bilmediğini söyledi. Elselehdar, "Belki de bu alanda başarılı bir kadın olduğum için veya Mısırlı olduğum için hedeflenebileceğimi hissettim, ama emin değilim" dedi.

Süveyş blokajı sırasında Elselehdar, yüzlerce kilometre ötedeki İskenderiye’den Aida IV gemisini kumanda ediyordu. 

‘’TÜM ÇABALARIMA TAŞ KOYACAKTI’’

Süveyş blokajındaki rolüyle ilgili söylentiler ortaya çıktığında, bunun işi üzerindeki etkisinden korkan Elselehdar, "Bu sahte makale İngilizceydi, bu nedenle diğer ülkelerde de yayıldı. Makalede yazanları reddetmek için çok uğraştım çünkü itibarımı ve şu an bulunduğum yerde olmak için sarf ettiğim tüm çabaları etkiliyordu" dedi. 

Ancak bazı yanıtlardan cesaret aldığını söyleyen kaptan, "Makaleyle ilgili yorumlar çok olumsuz ve sertti ama sıradan insanlardan ve birlikte çalıştığım insanlardan pek çok başka destekleyici yorum geldi. Aldığım tüm destek ve sevgiye odaklanmaya karar verdim ve öfkem minnettarlığa dönüştü" dedi. (BBC)