Geleneksel olarak düzenlenen ve yüzlerce insanın katıldığı swinger partisi, ABD’nin Louisiana eyaletine bağlı New Orleans’ta düzenlendi. 

PANDEMİ NEDENİYLE ERTELENDİ

Dünyayı kasıp kavuran corona virüsü nedeniyle aylarca ertelenen swinger partisi en son kasım ayında düzenlendi.

Kasım ortasına alınan partiye katılım ise 300 kişi ile gerçekleştirildi.

5 GÜN BOYUNCA DEVAM ETTİ

'Naughty in N’Awlin' adı verilen ve tam 5 gün süren partinin organizatörleri, tüm aktivitelerin yasal olduğunu eyaletin Covid-19 prosedüründeki tüm kurallarına uyulduğunu iddia etti.

PARTİDE MASKE TAKILDIĞI İDDİASI

Etkinliğin organizatörü Bob Hannaford, Sağlık Bakanlığı'nın tedbirlerine riayet edildiğini iddia ederek şirketin maske takma, partiden önce corona virüs testi yaptırma ve temas takibi gibi güvenlik protokollerine sahip olduğu konusunda ısrarını sürdürdü.

41 POZİTİF VAKA

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulduğu söylense de en az 41 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Organizatör Bob Hannaford, virüse gerçekte kaç kişiye yakalandığını bilmediğini belirterek sadece enfekte olduğunu itiraf edenlerden haberdar olduğunu söyledi.

BİLSEYDİM DÜZENLEMEZDİM DEDİ

Hannaford ayrıca, “Her ne kadar 41 pozitif vakanın çoğu çoğunlukla asemptomatik veya çok hafif vakalardan oluşsa da, zamanda geriye gidebilseydim, bu etkinliği düzenlemezdim” dedi.