Taliban, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "ABD, bu İHA'ları Afganistan'da faaliyete geçirerek, Katar'ın Doha kentinde Taliban'a verdiği taahhütlerin yanı sıra tüm uluslararası hak ve kanunları ihlal etmiştir" şeklinde kaydedildi.

Açıklamada, ‘’Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere tüm ülkeleri, Afganistan'a uluslararası haklar, yasalar ve taahhütler ışığında...  Olumsuz sonuçların önüne geçebilmek için davranmaya çağırıyoruz" diye eklendi. 

BASKI ALTINDA

Taliban İslamcı milisleri, ABD ve diğer Batılı birliklerin çoğunun ayrılmasından sonra geçen ay Afganistan'da yeniden iktidara geldi. ABD, 11 Eylül 2001'de saldırılardan hemen sonra başlayan askeri ve diplomatik misyona son verdi.

Taliban liderleri, İslam Devleti ve El Kaide militanlarının ülkede aktif olduğunu reddederken, İslam Devleti yakın zamanda doğudaki Celalabad kentindeki bombalı saldırıların sorumluluğunu üstlendi. Taliban, New York ve Washington'a yönelik 11 Eylül saldırılarının arkasındaki grup olan El Kaide ile bağlarından vazgeçmesi için uluslararası toplumdan baskı altında.

(Reuters)