"Özel olarak belirlenmiş küresel terörist" olarak başına 10 milyon dolar ödül konan İçişleri Bakanlığı Vekili Sirajuddin Hakkani, 2018'de intihar bombacılarının hedefi olan Kabil'deki Intercontinental Otel'de düzenlenen törenle ailelerle bir araya geldi.

FBI’IN LİSTESİNDE

Bakanlık, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bakan, yaptığı konuşmada cihadı ve şehitlerin ve mücahitlerin fedakarlıklarını övdü ve onları İslam'ın ve vatanın kahramanları olarak nitelendirdi" şeklinde kaydetti.

Sözcü Qari Sayeed Khosti, intihar bombacılarının ailelerine giysi, 10 bin Afgan (111 dolar) ve arazi sözü verildiğini söyledi. Hakkani, Batı istihbarat servisleri tarafından savaşın en kanlı intihar saldırılarından bazılarıyla suçlanan Taliban'a bağlı bir militan grup olan Hakkani ağının başı olarak babası Celaleddin Hakkani'den devraldı.

2008'de Kabil'de başka bir otele düzenlenen ve aralarında bir Amerikan vatandaşının da bulunduğu altı kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak FBI tarafından aranıyor.

Taliban'ın Ağustos ayında çökerttiği hükümete karşı kazandığı zaferin ardından, IŞİD militanları camilere ve diğer hedeflere bir dizi intihar bombası attı ve yüzlerce sivili öldürdü. 

Reuters