Polis ve görgü tanıkları, eski bir polis memuru olan saldırganın Perşembe günü Bangkok'un 500 kilometre kuzeydoğusundaki Uthai Sawan kasabasındaki merkezde uyurken ateş açtığını ve çocukları bıçakladığını söyledi.

Saldırgan anaokulundan ayrıldıktan sonra arabasıyla etraftakilere ateş etmiş, ardından eve dönüp karısını, çocuğunu ve kendisini vurdu. Yerel bir yetkili, kreşteki çocukların yaş aralığının iki ile beş arasında olduğunu söyledi. 

BÖLGEYE ÜST DÜZEY ZİYARETLER

23 çocuğun hayatını kaybettiği saldırıda Tayland hükümeti, Cuma günü tüm Tayland bayraklarının yarıya indirilmesi emrini verirken, Başbakan Prayuth Chan-ocha'nın öğleden sonra bölgeyi ziyaret etmesi bekleniyor. Perşembe günü "Bu olmamalıydı. Mağdurlara ve yakınları için derin bir üzüntü duyuyorum” dedi.

Kral Maha Vajiralongkorn'un da trajediden sarsılan ailelerle tanışmak için Cuma günü kasabayı ziyaret etmesi bekleniyor. Tayland’ın Başbakan Yardımcısı Anutin Charnvirakul, "Bütün Taylandlılar ve dünyanın dört bir yanında bunu bilen insanlar kendilerini çok depresif ve üzgün hissedecekler" dedi.

‘ÇOCUKLARI ÖLDÜRECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORDUM’

Bir öğretmen, saldırganın bir arabadan indiğini ve hemen dışarıda öğle yemeği yiyen bir adamı vurduğunu, ardından daha fazla ateş ettiğini söyledi. Saldırgan şarjörü doldurmak için durduğunda, öğretmen içeri kaçma fırsatı buldu.

Adını vermeyen genç kadın, “Arka tarafa koştum, çocuklar uyuyordu. Çocuklar iki ya da üç yaşındaydı. Bana doğru geliyordu ve ondan merhamet diledim, ne yapacağımı bilmiyordum” dedi. Başka bir tanık, personelin kapıyı kilitlemesine rağmen şüphelinin içeri girdiğini söyledi. Adı açıklanmayan tanık, Tayland'ın Kom Chad Luek televizyonuna verdiği demeçte, "Ölen öğretmenin kucağında çocuk vardı. Çocukları öldüreceğini düşünmedim ama kapıya ateş etti” dedi. (Guardian)