Lee Yi-hsiang, en az 50 kişinin ölümüne neden olan raydan çıkma olayından dolayı çatırdayan sesi, "Çok pişmanım ve en içten özürlerimi ifade etmek istiyorum. Almam gereken sorumluluğu üstlenmek için polis ve savcıların soruşturmasında işbirliği yapacağım" dedi. 

HALA ÇALIŞIYOR

49 yaşındaki adam, demiryolu hattını heyelanlar ve diğer riskler açısından denetleyen bir ekibin parçası. 

Geçtiğimiz Cuma sabahı, ülkenin Hualien şehrindeki bir tünelde 498 kişiyi taşıyan Taroko ekspres treni raydan çıktığında tren sürücüsü dahil en az 50 kişi öldü ve 200'den fazla kişi yaralandı.

Bugün, kurtarma ekipleri enkazdan son cesedi almak için hala çalışıyorlardı. Hualien'in itfaiye teşkilatı, kurbanın 15 tonluk bir tren alt takımının altında kaldığını söyledi. Yolcunun kimliğiyle ilgili ayrıntılar verilmedi. 

‘’FREN MESAFESİ YETMEDİ’’

Müfettişler, trenin demiryolu hattının yukarısındaki bir bakım alanından bir dolgu setinden aşağı kayan bir kamyona çarptığını söylediler. Şimdi, mekanik bir arıza olup olmadığını veya kamyon sürücüsünün park frenini devreye sokup çekmediğini belirlemeye çalışıyorlar. 

Müfettişler, tanık ifadelerini aldıktan sonra, tren sürücüsünün kamyonu yolu tıkadığını gördüklerini, ancak zamanında durmakta zorlanacaklarını söylediler. Tayvan Ulaşım Güvenliği Kurulu Başkanı Hong Young, "Tren sürücüsünün tepki vermek için en fazla 10 saniyesinin olabileceğine ve acil fren için yeterli mesafenin olmadığına inanılıyor" dedi. 

TAZMİNAT GÜVENCESİ

Yerel basın, trenin kalabalıklaşması ve doğu kıyısı boyunca dramatik dağlar ve kayalıkların arasından geçen demiryolunun o bölümü boyunca çitlerin olmamasıyla ilgili sorular da bildirdi.

Tayvan hükümeti, kurbanların ailelerine tazminat ödeneceğini duyurdu ve cenazeler için Tayvan'a dönmek isteyen denizaşırı ülkelerdeki aile üyeleri için bazı karantina muafiyetleri ayarladı. (Guardian)