Pelosi, şimdilerde Rusya'ya karşı “Ukrayna'nın kahramanca mücadelesini” desteklemek için Berlin'deki G7 Konuşmacılar Zirvesi'ne katıldığı Almanya'da. Politico'ya göre, yapacağı konferansın ardından Erivan'a uçacak.

Pelosi'nin önceki yurtdışı gezisi, Pekin'den gelen uyarılara karşı, Ağustos ayı başlarında Taipei'yeydi. Tayvan'ın statüsü konusunda ABD ve Çin arasındaki gerilimi alevlendirdi.

Ermenistan, Azerbaycan'ı Salı günü erken saatlerde sınırın ötesine topçu ve insansız hava aracı saldırıları başlatmakla suçladı. Çıkan çatışmada her iki taraftan da onlarca asker hayatını kaybetti. Erivan, Ermenistan'ın da üyesi olduğu Rusya liderliğindeki Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden yardım istedikten sonra, Azerbaycan “insani ateşkes” önerdi.

ERMENİ LOBİSİ ÇALIŞIYOR

ABD'deki önemli Ermeni diasporası Washington'u Erivan'ı desteklemeye çağırdı. Amerika Ermeni Meclisi Eşbaşkanı Anthony Barsamian, "Ermenistan, Ukrayna'nın gördüğü ilgiyi görmedi ve bu, uluslararası hukuku ihlal ederek uluslararası bir sınırı geçen bir ülkeye ışık tutacaktır" dedi. (RT)