BMW iX Flow olarak adlandırılan konsept otomobil, otomobilin dışını çeşitli renklere dönüştürmek için e-okuyucularda bulunan elektronik mürekkep teknolojisini kullanıyor.

MOBİL UYGULAMADAN KONTROL EDİLEBİLİYOR

BMW Araştırma Mühendisi Stella Clarke, "Bu, elektronik mürekkep teknolojisi kullanılarak gerçekten enerji açısından verimli bir renk değişimidir" dedi. Bir telefon uygulaması tarafından kontrol edilebilen sistem, malzeme yüzeye farklı pigmentler getirerek, arabanın farklı bir renk veya tasarım almasını sağlıyor.

Clarke, gelecekte değişikliklerin aracın gösterge panelindeki bir düğme veya belki de el hareketleriyle de kontrol edileceğini söyledi.

‘SOĞUK GÜNDE..’

BMW'ye göre sürücünün seçtiği rengi korumak için enerjiye gerek yok. Clarke, "En sevdiğim kullanım durumu, güneş ışığı yansımalarını etkilemek için renk kullanımıdır. Sıcak ve güneşli bir günde, güneş ışığını yansıtmak için beyaz rengi değiştirebilirsiniz. Soğuk bir günde, arabanın ısıyı emmesi için siyahı değiştirebilirsiniz" dedi.

CES'te sergilenen araç yalnızca gri ve beyaz arasında değişebiliyor olsa da, BMW'ye göre teknoloji bir renk yelpazesini kapsayacak şekilde genişletilecek.