Daha önce yaptığı açıklamada 20 Ocak'taki görev tesliminin sağlıklı bir şekilde gerçekleşeceğini belirten Trump, bu kez de törene katılmayacağını açıkladı. Yaptığı ilk paylaşımda kendisine oy veren "75 milyon seçmenine saygısızlıklık yapılmayacağını ve adaletsiz davranılmayacağını" söyleyen Trump, daha sonra yaptığı paylaşımda ise, "Soranlara, 20 Ocak'taki yemin törenine gitmeyeceğim" dedi. Trump'ın Twitter hesabı, ABD Kongre binasına yandaşlarının saldırmasının ardından askıya alınmıştı. Twitter hesabı dün tekrar açılan Başkan Donald Trump'tan ikinci paylaşım geldi. 

Trump, yaptığı paylaşımda, "Bana oy veren 75 milyon müthiş Amerikalı vatansever gelecekte uzun bir süre ciddi bir söz hakkına sahip olacak. Hiçbir şekilde onlara saygısızlık edilemez ve adaletsiz davranılamaz" dedi. 

Trump, ardından, "Soranlara, 20 Ocak'taki yemin törenine gitmeyeceğim" ifadesini kullandı.

KONGRE BİNASINI BASTILAR

Çarşamba günü Trump yanlısı binlerce protestocu, Joe Biden'ın seçim zaferini resmileştirecek oturum gerçekleştirilirken Kongre binasının çevresini kuşatmıştı. Bir grup protestocu Kongre'ye ev sahipliği yapan Kapitol Binası'nın içine girdi. Olaylarda 5 kişi hayatını kaybetti. Kapitol'de güvenlik sağlandıktan sonra oturum devam etti ve Biden'ın zaferini resmileştiren Seçmenler Kurulu oyları sayıldı. Donald Trump, tescil sonrası yaptığı ilk açıklamada "20 Ocak'ta görev teslimi sağlıklı bir şekilde gerçekleşecek" dedi.