Davada, hukuk ekibi, FBI ajanlarının bu ayın başlarında aldığı belgeleri denetlemek için bağımsız bir avukat atanmasını istedi. FBI'a göre, 8 Ağustos'ta Trump'ın Florida'daki mülkünden 11 set gizli dosya alındı ve Trump, potansiyel olarak yanlış kullanım belgeleri için soruşturuluyor.

ABD başkanlarının tüm belgelerini ve e-postalarını Ulusal Arşiv adlı bir devlet kurumuna aktarması gerekiyor ve FBI, Trump'ın Ocak 2021'de görevden ayrıldıktan sonra Beyaz Saray'dan Mar-a-Lago'ya götürerek kayıtları uygunsuz bir şekilde ele alıp almadığını araştırıyor. 

‘KOLLUK KUVVETLERİ SİLAH OLARAK KULLANILAMAZ’

Florida mahkemesine sunulan 27 sayfalık belgede, Trump'ın hukuk ekibi, adalet bakanlığının aramasına "ya siyasi olarak işe yarayacak belgeler aramak ya da Trump'ın tekrar aday olmasını engellemek için çabaları desteklemekle" suçlayarak karşı çıkıyor. Belgede, "Kolluk kuvvetleri, Amerikalıları koruyan bir kalkandır. Siyasi amaçlar için bir silah olarak kullanılamaz" diye eklendi. 

Trump'ın avukatları, yaklaşık iki düzine FBI ajanı tarafından Mar-a-Lago'daki "şok edici derecede agresif hareketin" "çoğu Amerikalıya neden olacağı sıkıntıyı anlamadan" gerçekleştiğini söyledi. Ülkenin Adalet Bakanlığı, kısa bir açıklamada savcıların Trump'ın davasından haberdar olduklarını ve mahkemede yanıt vereceklerini söyledi. Sözcü Anthony Coley, "Mar-a-Lago'daki arama emri, olası bir nedenin gerekli bulunması üzerine federal bir mahkeme tarafından yetkilendirildi" dedi. (BBC)