Birkaç yerel avukat ve medya kuruluşuna göre, Avukat Mehdi Zagrouba, sivillerin askeri mahkemeler önünde yargılanmasını protesto etmek amacıyla, ülkenin barosunun genel merkezinde oturma eylemi düzenledi.

‘’ASKERİ MAHKEMELERDE SİVİL YARGILAMALARI TANIMAYACAĞIZ’’

Askeri yargı, Al-Karama (Onur) Koalisyonunun parlamentodaki tüm üyeleri olan milletvekilleri SeifEddine Makhlouf, Abdel-Latif Al-Alawi, MaherZid ve Mohamed Affes ile birlikte Zagrouba hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.

Aynı zamanda bir avukat olan Makhlouf, Pazartesi günü Facebook sayfasında meslektaşı Zagrouba'nın baro başkanının ofisinde oturma eylemi düzenlediğini yazdı. Mahluf, "Sayın Mehdi'nin konumu bizimkiyle aynı. Askeri mahkemelerde sivil yargılamaları tanımayacağız. Darbenin askeri yargıyı kullanarak muhalifleri ortadan kaldırmasını kabul etmeyeceğiz” diye ekledi.

VEKİLLER SIRAYLA TUTUKLANIYOR

Tunus makamları Cumartesi günü milletvekilleri Zid ve Affes'i tutukladı ve Mart ayında bir kadının, havaalanında uçağa binmesini engelleyen polis memurlarına hakaret etmekle suçlandığı davaya ilişkin askeri soruşturmayla bağlantılı olarak onları geçici olarak gözaltına aldı.

Makhlouf, suçlamaları yorumlayarak, "Tunuslu bir kadının herhangi bir yargı yasağı olmaksızın serbest dolaşım hakkını savunduk. Biz suçlu değiliz ve hiçbir soruya cevap vermeyeceğiz. Devam et ve bizi infaz et, ama bizi asla küçük düşürmeyeceksin" şeklinde kaydetti. 

Pazartesi günü erken saatlerde bağımsız milletvekili Faycal Tebini, Facebook sayfasında yaptığı bir paylaşıma göre, "sosyal medyada karalama" suçundan tutuklandığını duyurdu. Tebini, Saied'in muhaliflerinin "anayasal darbe" dediği 25 Temmuz'da parlamentoyu askıya alması ve yürütme ve yargı yetkilerine el koymasından bu yana tutuklanan dördüncü milletvekili oldu.

(Middle East Eye)