Görgü tanıkları ve sağlık görevlileri, bir adamın yaşam koşullarını protesto etmek için kendini yakmasından günler sonra, başka bir adamın kendini ateşe verdikten sonra bir hastanede öldüğünü bildirdi. 

‘’GAZETECİLERİN DİKKATİNİ ÇEKMEYE ÇALIŞTI’’

Bir sivil savunma sözcüsü AFP'ye verdiği demeçte, 35 yaşındaki adam Tunus'un merkezindeki "Habib Bourguiba Caddesi'nde kendini ateşe verdi" dedi. İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan bir tanık, adamın yanında genç bir adamla başkentin merkezindeki caddeye geldiğini ve orada bulunan bazı gazetecilerin dikkatini çekmeye çalıştığını söyledi.

Görgü tanığı, adamın daha sonra kendini yanıcı maddeyle ıslattığını ve çakmakla ateşe verdiğini söyledi. Polis, olayın meydana geldiği bölgede barikat kurdu. Adam hastaneye kaldırıldı ve daha sonra kurtarılamadı.

TAZMİNAT ALAMADI

Babası2011 devriminde yaralanan NejiHefiane'nin, hükümetin tazminat vermemesi üzerine ailesinin önünde kendini ateşe verdiğini söyledi. Hefiane, Tunus'un güneyindeki bir hastanede öldü. Ailesine göre Hefiane, devrimin ilk günlerinde hükümet karşıtı protestolar sırasında başından vurularak yaralandı ve hükümet yardımına hak kazanan kişilerin resmi listesinde yer almasına rağmen tazminat almadı.

Babası BechirHefiane yaptığı açıklamada, "Oğlumu kendini öldürmeye iten şey, maruz kaldığı adaletsizlik ve marjinalleşmeydi" dedi. Her iki eylem de 17 Aralık 2010'da kendisini yakarak intihar eden ve Tunus devrimini tetikleyen sokak satıcısı Mohamed Bouazizi'nin kendini yakmasını hatırlatıyor.

(Middle East Eye)