Bütçe kesintileri ve ekoturizm gelirlerindeki düşüş, ulusal parkları ve koruma kuruluşlarını personel çıkarmaya ve kaçak avlanmayı önleme devriyeleri gibi faaliyetleri azaltmaya zorladı.

ÜÇ ÖNEMLİ ÖRNEK

Brezilya, Hindistan ve ABD, pandemi sırasında çevre koruma kesintileri için “sıcak noktalar” olarak ortaya çıktılar. 

Bu 3 ülkeyle birlikte bazı diğer ülkeler, korunan alanlarda madencilik ve fosil yakıt çıkarılmasına izin verme önerilerini düşünüyor.

Raporda yer alan örnekler, Brezilya hükümetinin rezervlerde madencilik ve fosil yakıt çıkarılmasına izin verme önerileri, Rusya'da ulaşım ve altyapı için doğal alanlarda ormansızlaşmaya izin veren yeni izinler ve ABD’de petrol ve doğalgaz için araştırma ve sondaj planları.

‘BAŞKA FELAKETLERDEN KAÇINAMAYIZ’

Bulgular, Covid-19 salgınının çevre üzerindeki sonuçlarını anlamaya çalışan Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) tarafından Parks dergisinin özel sayısında yayınlanan bir araştırma makaleleri koleksiyonunda geliyor.

Derginin editörü Brent Mitchell, "150 konuğumuzdan öğrendiklerimiz şudur: Eğer salgının şoku insanlığı çok fazla yanlış gelişmenin yıkıcı seyrinin intihar etkisi yaratacak sonuçlarına uyandırmak için yeterli değilse, mevcut salgından çok daha kötü olan başka felaketlerden nasıl kaçınılabileceğini görmek zor" dedi.

(Guardian, Çeviri: polemikhaber)