Musk'ın avukatları, Delaware Chancery Mahkemesi'ne sunulan belgelerde, Twitter'ın satın alma davasını iki ay içinde yargılamaya yönelik "haksız talebinin" reddedilmesi gerektiğini söyledi.

‘BOT HESAPLARI KAPATMA TAKTİĞİ’

Bu, Twitter ve Musk arasında muhtemel büyük bir yasal savaşın öncesinde son hamle. San Francisco merkezli şirket, Musk'ın Twitter'ın "spam hesap" sorunu olduğunu söylediği anlaşmadan uzaklaşmaya çalışıyor. 

Twitter, Salı günü ünlü milyardere sosyal medya platformunu satın alma anlaşmasını ihlal ettiği için dava açtı ve bir Delaware mahkemesinden satın almayı hisse başına 54.20 dolar fiyatla tamamlamasını emretmesini istedi. Şirket, Musk ile satın alma anlaşması 25 Ekim'de sona erdiği için mahkemenin Eylül ayında başlamasını istedi.

Musk'ın dosyasında, "Twitter'ın iki aylık ayak sürüme ve şaşırtmacadan sonra aniden hız talebi, spam hesapları hakkındaki gerçeği, sanıkları kapatmaya yetecek kadar uzun süre örtmek için en son taktiğidir" denildi.

ANLAŞMANIN SÜRESİ BİTİYOR

Musk'ın avukatları, yanlış ve spam hesaplar konusundaki anlaşmazlığın Twitter'ın değerini belirlemede temel olduğunu savundu. İnceleme için önemli bir zaman gerekeceğini belirterek en erken gelecek yıl 13 Şubat'ta davanın başlamasını talep ettiler.

Bankalar tarafından Musk'ın satın alınması için taahhüt edilen borç finansmanı paketinin süresi Nisan 2023'te doluyor. Bu, davanın Şubat ayında başlayıp Nisan ayına kadar bitmemesi durumunda anlaşmanın çökebileceği anlamına geliyor. (Reuters)