Hareket, Uber'in Hindistan'daki Meta’ya ait olan WhatsApp'ın 500 milyondan fazla kullanıcı tabanına girmesine yardımcı olabilir.

UYGULAMAYA GEREK KALMAYACAK

Uber’in açıklamasında, "Bu haftadan itibaren, insanlara resmi bir Uber WhatsApp sohbet robotu aracılığıyla Uber yolculuğu rezervasyonu yapma seçeneği sunan yeni bir hizmeti kullanıma sunuyoruz" denildi. Uber, son sekiz yıldır Asya ülkesinde faaliyet gösteriyor ve şu anda 70 şehirde hizmet veriyor.

Açıklamanın devamında, "Sürücülerin artık Uber uygulamasını indirmesi veya kullanması gerekmeyecek. Kullanıcı kaydı, araç rezervasyonu ve seyahat makbuzu almaya kadar her şey WhatsApp’ın arayüzünde yönetilecek" şeklinde eklendi. 

WhatsApp kullanıcıları, Uber'in işletme hesap numarasına mesaj göndererek, bir barkodu tarayarak veya bir Uber WhatsApp sohbeti açmak için doğrudan bir bağlantıya tıklayarak bir yolculuk rezervasyonu yapabilir.

Şirket, müşterilerin doğrudan Uber uygulaması aracılığıyla seyahat rezervasyonu yapanlarla aynı güvenlik özelliklerini ve sigorta korumalarını alacağını söyledi. WhatsApp sohbet akışı, acil durumlarda Uber ile nasıl iletişim kurulacağı da dahil olmak üzere güvenlik yönergeleri hakkında kullanıcıyı bilgilendirecektir.

Bu özellik başlangıçta Hindistan'ın en kalabalık eyaleti Uttar Pradesh'in başkenti Lucknow'da başlatılacak ve daha sonra gelecek yıl diğer yerlere genişletilecek. Uber, hizmetin İngilizce olarak sunulacağını ve yakın gelecekte Hint dillerinin dahil edileceğini de sözlerine ekledi. (Reuters)