Diplomatik kriz çıkarabilecek potansiyeli olan sosyal medya paylaşımında Kainerugaba, Meloni’nin fotoğrafıyla beraber “Bir sonraki İtalya başbakanı kaç inek eder” diye sordu. Bunun ardından kendi sorusuna, “Ankole cinsinden en az 100 inek” yanıtını verdi. 

‘İTALYA’YI İŞGAL ETMEK ZORUNDA KALIRIM’

Konuyla ilgili paylaşımlarına devam eden ordu komutanı, İtalya Büyükelçisi Massimiliano Mazzanti ile yaptığı bir görüşmenin fotoğrafını paylaşarak, “gelin parasının pazarlığını yapacağız” diye kaydetti ve, "Eğer Giorgia Meloni bu onuru kabul etmezse, yaptığı hakareti temizlemek için İtalya'yı işgal etmek zorunda kalacağını" söylediği bir tweet attı. Ancak bu mesajın diplomatik soruna yol açacağına düşündüğü için sildiği tahmin ediliyor. 

‘NEDEN ÇİÇEK VERİLDİĞİNİ HİÇ ANLAMADIM’

Diğer yandan, inek teklifini sürdüren Kainerugaba, paylaşımlarının devamında "İyi hoş da 100 ineği gümrükten nasıl geçireceğim?" sorusunu sordu. Evlilik teklifi için bu cinsten bir inek sunmanın önemli bir hediye olduğunu belirten Kainerugaba, "büyük boynuzlu ankole cinsinin Orta Afrika sığırları arasında değerli bir cins olarak görüldüğünü" yazdı. 

Sonrasında, "Ankole inekleri dünyanın en güzel inekleridir. Avrupalıların çiçek seven kızlara çiçek verdiğini bilmiyorum. Bunu hiç anlamadım. Bizim kültürümüzde bir kıza inek gibi bir şey verirsiniz" diye ekledi.