Harkov bölgesinde olası bir atılım hakkında günlerdir söylentiler dolaşıyor, ancak Ukraynalı yetkililerden hiçbir haber gelmiyor. Zelenski, "şimdi isim vermenin zamanı değil" diyerek hangi yerlerin geri alındığını söylemeyi reddetti.

‘VATANDAŞLARIMIZ GURUR DUYUYOR’

Ukraynalılara her gece yaptığı video konuşmasında konuşan Başkan Zelenski, Ukrayna birliklerinin başarısı hakkında "iyi haberler" olduğunu söyleyerek, "Bence her vatandaş askerlerimizle gurur duyuyor" dedi ve belirli askeri birliklerin isimlerini vererek onların savaştaki cesaretlerini alkışladı. Ancak, "Ukrayna bayrağının geri döndüğü yerleşim yerlerini adlandırmanın zamanı değil" dedi.

Ukrayna, son haftalarda operasyonel güvenliğini sıkılaştırdı ve doğu ve güneyde yaygın olarak beklenen bir karşı saldırı hakkında birkaç ayrıntı paylaştı. Ukraynalı askerler, Harkov'un güney doğusunda, Rusya'nın altı ay önce savaşın başlamasından bu yana üzerinde önemli bir askeri kontrol sağladığı Donetsk'in doğu bölgesine doğru bir saldırı başlattı. Bazı raporlar, Ukrayna kuvvetlerinin Rusya'nın askeri tedarik zincirinin önemli bir halkası olan İzyum kentinden birkaç düzine kilometre uzakta olabileceğini öne sürüyor.

ABD: UKRAYNA’NIN İŞLERİ DAHA İYİ GİDİYOR

ABD'de düzenlenen bir etkinlikte konuşan Savunma Politikaları Müsteşarı Colin Kahl, Ukrayna kuvvetlerinin bazı bölgelerde Rus askerlerinden daha iyi performans gösterdiğini öne sürdü. Reuters haber ajansı tarafından aktarılan sözlerinde, "Daha erken günler. Ukraynalıların yavaş ama anlamlı ilerleme kaydettiğini düşünüyorum. İşlerin nasıl sonuçlanacağını göreceğiz ama şu anda güneyde Ukrayna tarafında işlerin Rus tarafında olduğundan daha iyi gittiğini düşünüyorum” dedi. (BBC)